Woorden bij elkaar houden in Word

in Word kan het voorkomen dat zinnen automatisch worden afgebroken op ongewenste plaatsen. Bijvoorbeeld het euro-teken staat aan het eind van de regel en het bedrag staat op de volgende regel. Of de voorletters van een naam staan aan het eind van een regel, terwijl de rest van de naam op de volgende regel staat. Vaak wordt dit opgelost door gebruik te maken van een harde return of door meerdere spaties toe te voegen. Dit kan echter ongewenste effecten geven. Vooral als later in de tekst woorden worden toegevoegd of weggehaald.
Een betere oplossing is om in dit soort gevallen gebruik te maken van een vaste spatie. Dat kan door in Word te kiezen voor Symbool invoegen → Meer symbolen… → Speciale tekens. Dan verschijnt onderstaand overzichtsscherm met speciale tekens:

woorden_bij_elkaar_houden1_600x378

Ook kan de vaste spatie met een sneltoets ingegeven worden. Dit kun je doen door de spatie in te geven met de CTRL+SHIFT-toets ingedrukt. Door deze vaste spatie zal Word nooit meer zinnen afbreken ter plaatse van deze spatie. Dus de woorden direct voor en direct na deze spatie blijven altijd bij elkaar op één regel.

 

Interesse in andere tips & trucs? Ga dan naar ons tips&trucs-overzicht of neem een kijkje op onze pagina met tutorials.

Reacties op onze tutorials en tips&trucs zijn van harte welkom. Dat kan door hieronder een reactie toe te voegen of door rechtstreeks contact met ons op te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.