Excel Snel veel formules invoeren

Het komt vaak voor dat in een groot aantal cellen dezelfde formule moet worden ingevoerd. Bijvoorbeeld bij het weergeven van een rijtotaal van een groot aantal rijen. Veelal wordt dit gedaan door in de totaalcel van de bovenste rij de formule in te voeren en deze formule vervolgens naar alle andere rijen te kopiëren. Maar dit kan ook sneller. De eerste methode is om eerst alle cellen te selecteren en vervolgens in de bovenste cel de formule in te voeren. Dit is in onderstaand plaatje te zien.

snel_veel_formules1_330x300

Sluit vervolgens de invoer van de formule af met Ctrl+Enter en de formules zullen daarna in het gehele geselecteerde bereik ingevoerd worden. Een andere nog snellere methode is om de formule eerst in de cel van de bovenste rij in te voeren.

snel_veel_formules2_330x300

Daarna kan door middel van een dubbelklik op de vulgreep (dat is het +-teken aan de rechter onderkant van de geselecteerde cel) het gehele aaneengesloten bereik in één keer gevuld worden met formules. Excel bepaalt hierbij zelf het aantal cellen dat gevuld dient te worden. In dit geval wordt de formule geplaatst in de cellen C1 tot en met C10.

 

Interesse in andere tips & trucs? Ga dan naar ons tips&trucs-overzicht of neem een kijkje op onze pagina met tutorials.

Reacties op onze tutorials en tips&trucs zijn van harte welkom. Dat kan door hieronder een reactie toe te voegen of door rechtstreeks contact met ons op te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.