Tips & Trucs

Op deze pagina wordt een overzicht gegeven van diverse Tips & Trucs die gebruikt kunnen worden in Excel en Word. Regelmatig zullen nieuwe tips & trucs toegevoegd worden. Kijk ook een bij de tutorials. Daar wordt op een specifiek onderwerp wat dieper ingegaan.

EXCEL

 

WORD

Hoewel deze tips&trucs met de grootst mogelijke zorg zijn samengesteld, is Betterwin op geen enkele manier aansprakelijk voor eventuele schade ten gevolge van onjuistheden en of onjuiste toepassing van deze tips&trucs.

Reacties op onze tutorials en tips&trucs zijn van harte welkom. Dat kan door hieronder een reactie toe te voegen of door rechtstreeks contact met ons op te nemen.

7 reacties op Tips & Trucs

 • Hallo, weten jullie hoe ik bij het invullen van een aantal rijen in een voorbeeld tabblad 2 dat de ingevulde rijen automatisch boven aan in tabblad 1 komen te staan.

  Deze dien om de planning bij te houden en de nieuwe boven aan komt en de ouwe planning zich naar beneden verschuift

  graag een handige oplossing.

  met vr.

  groet

  Bryan

  • Hallo Bryan,
   Bedankt voor je reactie. Het op een ander tabblad automatisch bovenaan plaatsen van rijen kan normaal gesproken wel. Hier zal een macro voor gemaakt moeten worden. Deze kan pas gemaakt worden als de opbouw van het bestand en de specifieke wensen bekend zijn. Mocht je hierover meer willen weten, stuur me dan even een mail met representatief voorbeeldbestand, zodat ik dit even kan beoordelen. Mijn contactgegevens staan hier.
   Groet,
   Manfred

 • Hallo,

  Uit een documentsysteem haal ik met een query een selectie van een aantal documenten en exporteer het resultaat van de zoekopdracht naar Excel. Een van de gegevens is de guid van het document, bijv. {f2f3fe01-b75a-493f-aa10-d9f0594d26b5}

  Hoe kan ik daarvan een link maken, zodat door het klikken op de bewuste cel ik ook uit kom bij het bewuste document? Ik kan met een zoek-en-vervang opdracht wel de
  {
  vervangen door
  pw://EDM-XM.nl.hr.group:EDM_XM/Documents/D{

  dan heb ik het hele pad, maar evengoed is dat nog geen link.

  Hulp wordt zeer op prijs gesteld!
  BVD
  Yvonne

  • Hallo Yvonne,
   Als je het complete pad naar een document in bijvoorbeeld cel A1 hebt staan dan kun je met de functie =HYPERLINK(A1) een link aanmaken naar dit document. Is dat wat je bedoelt?
   Groet, Manfred

   • Het was even puzzelen voor deze Excel-onnozelaar, maar dat werkt! Bedankt!

 • Hallo,
  Zou ik mogen vragen hoe het werkt om bv van blad 1 een som ook ineens te laten opnemen in blad 2 ?

  Bv : Op blad 1 staat er op C1 een bedrag van 500€ en dit wil ik ineens ook op blad 2 op D5 hebben ?

  Duizend maal dank als iemand dit weet.

  Mvg

  • Als cel D5 van blad 2 altijd dezelfde inhoud moet hebben als cel C1 van Blad 1 dan moet je in cel D5 van blad 2 de volgende formule zetten:

   ='Blad 1'!C1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.